به گزارش راهبرد معاصر؛ نخستین نشست مشترک سخنگوی اقتصادی دولت در سال جاری با حضور سید احسان خاندوزی وزیر اقتصاد و داود منظور معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه برگزار شد.
در این نشست نکات مهمی از سوی این دو عضو کابینه مطرح شد که به شرح زیر است.
خاندوزی سخنگوی اقتصادی دولت:
-افزایش درآمدهای پایدار دولت اعم از مجموع درآمدهای غیر نفتی و استقراض در بوجه ۱۴۰۲ به ۵۲ درصد و چشم انداز دستیابی به ۶۰ درصد درآمدهای دولت در بودجه امسال.
-کاهش ۵ درصدی نرخ مالیات واحدهای تولیدی در بودجه ۱۴۰۳ به دستور رئیس جمهور در ادامه سیاست کاهش مالیات تولیدی ها در سال های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ که به ترتیب ۵ و ۷ درصد بود.
-امکان پرداخت مالیات و عوارض شرکت ها و واردکنندگان کالاهای اساسی در سال جاری با ابزار اسناد خزانه، ضمانت نامه بانکی و اوراق گام.
-واگذاری باقی مانده سهام شرکت های دولتی تا سقف ۶۰ هزار میلیارد تومان مطابق قانون بودجه امسال (بخش اعظم سهام این شرکت ها در گذشته واگذار شده و بخش کمی باقی مانده است).
-مولدسازی دارایی های دولت تا سقف ۶۰ هزار میلیارد تومان مطابق قانون بودجه سال جاری با دو ردیف عملکرد فروش نقدی (بخش کمی از دارایی های ملکی دولت) و تهاتر با پیمانکاران به ازای هزینه اجرای پروژه های عمرانی.
-آغاز اجرای قانون سامانه مؤدیان در سال گذشته با اتصال ۱۶۲ هزار مؤدی مالیاتی تا کنون و صدور بیش از ۱.۵ میلیارد صورتحساب الکترونیکی.
-دولت منتظر است تا شورای نگهبان مصوبه ساماندهی بازار مسکن را تا قبل از فصل جابجایی مستأجران تأیید و قانون مبوطه را ابلاغ کند که ظرفیت های خوبی برای ارائه مشوق به موجران و کنترل بازار اجاره مسکن به وزارت راه و شهرسازی می دهد.
-نرخ تسعیر نفت در قانون بودجه برای کل سال ثابت است و دولت هیچ منفعتی از نوسانات ارزی نمی برد..
-تمامی هزینه های تأمین پروژه های مسکن مهر و نهضت ملی مسکن از محل صندوق ملی مسکن است.
-قیمت گذاری نرخ بلیت پروازهای داخلی به پیشنهاد شورای عالی هواپیمایی و اعلام ستاد تنظیم بازار است تا زمانی که رأی دیوان عدالت اداری در این خصضوص منتشر شود.
-بانک مرکزی با دو فرصت «قانون بانک مرکزی مصوب مجلس» و «مصوبه افزایش اختیارات بانک مرکزی» مصوب شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا که به زودی ابلاغ می شود، فرصت خوب و امکان قانونی بسیار مناسبی را در اختیار دارد و بانک مرکزی نیز مسئولیت ناشی از این اختیارات را به شکل جدی در دستور کار قرار داده است.
-مرکز مبادله ارز و طلا اطلاعات روزانه دقیقی را از میزان ارزی که در این مرکز در اختیار فعالان اقتصادی قرار داده است، منتشر می کند.
-افزایش سرعت صدور مجوز صندوق های سرمایه گذاری در بازار سرمایه.
-سهم معاملات خرد صندوقهای قابل معامله از ۲۳ درصد در سال ۱۴۰۱ به ۵۰ درصد در سال ۱۴۰۲ رشد یافت که بیش از نیمی از ارزش معاملات خرد را سهامداری غیرمستقیم مردم تشکیل میدهد.
-تشکیل صندوقهای سهامی عام پروژه را برای تأمین مالی تولید و جذب سرمایههای خرد مردم در سال جاری.
-در ۶ ماهه اول امسال تمام ۳۱ استان کشور مجامع سرمایه گذاری شرکت های سهام عدالت را تشکیل می دهند.
اهم اظهارات رئیس سازمان برنامه و بودجه نیز به شرح زیر است:
-بخش عمده اختلافات دولت، مجلس، شورای نگهبان، شورای عالی نظارت و مجمع تشخیص مصلحت نظام در خصوص برنامه هفتم توسعه تا پایان سال گذشته برطرف شد؛ بخش کوچک باقیمانده نیز در روزهای آینده نهایی شده و ما در ابتدای سال جاری، قانون برنامه ۵ ساله پیشرفت را رسماً دریافت و شروع میکنیم.
-محتوای برنامه هفتم در بودجه سال ۱۴۰۳ لحاظ شده است.
-بخش اول لایحه بودجه ۱۴۰۳ در انتهای آبان سال قبل به مجلس ارائه شد ولی رسیدگی به بودجه در مجلس، شورای نگهبان و مجمع تشخیص طولانی شد.
-در اولین روزی که مجلس در سال جاری شروع به کار کرد یعنی در ۱۹ فروردین، بخش دوم لایحه بودجه را تقدیم مجلس کردیم و اعلام وصول انجام شد.
- امروز سه شنبه ۲۸ فروردین جلسه کمیسیون تلفیق بودجه، تشکیل خواهد شد و امروز و فردا در این کمیسیون، رسیدگی نهایی شده و در صحن رسیدگی کامل خواهیم کرد.
-طی سال جاری در آموزش و پرورش ۷۰ هزار معلم جذب خواهند شد.
-امسال ۶۷۰ همت سرمایه گذاری باید از سوی شرکتهای دولتی انجام گیرد که فهرست این سرمایه گذاری ها منتشر میشود.
-در سال جاری ۷ سد با ظرفیت یک میلیارد متر مکعب در سال و ۳۱ تصفیه خانه فاضلاب افتتاح خواهد شد.
-منابعی که دولت از فروش بنزین، گازوییل، صادرات فرآوردههای نفتی به دست میآورد، صرف بازتوزیع به خود مردم میشود.
-بخش بزرگی از جامعه یارانه نقدی را در سال ۱۴۰۳ دریافت میکنند که برخی ۳۰۰ هزار یا ۴۰۰ هزار تومان در ماه حسب آزمون وسع خواهد بود؛ کل منابع آن ۳۳۰ هزار میلیارد تومان در سال است.
-کمک هزینههای معیشتی ویژه افراد کمیته امداد و سازمان بهزیستی نیز هر ماه بالغ بر ۵ همت پرداخت میشود.
-اقدام دیگر دولت برای معیشت مردم در سال جدید، توزیع کالابرگ است که هدف آن عدم احساس افزایش قیمت ۱۱ قلم کالای اساسی در سفره مردم است که به ۷ دهک به ازای هر نفر ۲۲۰ هزار تومان پرداخت میشود.
-یارانه خرید تضمینی گندم و آرد و نان در سال جاری ۲۰۰ همت خواهد بود.
-یارانه دارو نیز از جمله دیگر اقلام است که در بودجه امسال ۸۵ همت یارانه دارو اختصاص یافته است.
-امسال بناست ۱۱ میلیارد دلار ارز ترجیحی به واردات کالاهای اساسی و نهادههای کشاورزی وارداتی اختصاص یابد.
-نرخ مالیات ارزش افزوده واردات کالاهای اساسی از ۹ درصد به یک درصد کاهش یافت.
-سال گذشته ۵٢ درصد بودجه از منابع پایدار از جمله از محل درآمدهای مالیات، حقوق گمرکی و... و. تأمین شد؛ تراز عملیاتی را از ۴۵٠ همت به ٣٠٠ همت کاهش دادیم یعنی ٣٠ درصد در تراز عملیاتی کاهش داشتیم.
-از ظرفیت درآمدهای نفت و گاز برای پیشرفت و توسعه کشور استفاده میکنیم و نه برای پرداخت حقوق و دستمزد.
-امروز قیمت نفت در بازار جهانی به بالای ٩٠ دلار رسیده است./ایرنا